Ik zoek een jurist 

Record aantal bedrijven in de bouw

8 april 2019

Het aantal bedrijven in de bouwnijverheid was op 1 januari 2019 bijna 182.000: dat is bijna 8% meer dan in 2018. Nog niet eerder werden er zoveel bedrijfsvestigingen in de bouw gemeten, aldus het CBS. Bijna de volledige groei van vestigingen in de bouw komt dankzij eenmanszaken.

Vooral gespecialiseerde bouw, zoals installatiebedrijven, timmerbedrijven, loodgieters, stukadoors en schilders kennen de meeste bedrijfsvestigingen met ruim 97.000. Daarna waren er ongeveer 76.000 bedrijfsvestigingen in de algemene bouw en projectontwikkelingen. Ten slotte waren er ongeveer 9.000 vestigingen in grond-, water- en wegenbouw.

Provincie

Vooral in Zuid-Holland en Noord-Holland, gevolgd door Noord-Brabant, nam het aantal bedrijven toe. In Zeeland en Flevoland was de groei het minst hard. In Den Haag zijn de meeste bouwbedrijven gevestigd – hier was ook de toename in het jaar 2018 het grootst.

Bron: CBS.

Terug naar overzicht


 
zzpjuristen.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. akkoord